Haber İçeriği

Haber Başlığı : HALİT AKGÜMÜŞ’ÜN TORUNU TANGÜL, KUYUDÜZÜNDEKİ AKRABALARINI BULUP TANIŞTI.
Haber Kategorisi : Genel

  HALİT AKGÜMÜŞ’ÜN TORUNU TANGÜL KUYUDÜZÜNDEKİ AKRABALARINI BULUP TANIŞTI.

      Kuyudüzü’nün kurucularından Molla İbrahim oğlu Halit Akgümüşler vardı köyde. Gıran meydanına bakan iki gözlü, bahçesi çimen, arazisi ağaç sandallarından avla ile çevrili şirin bir evde yaşarlardı. Çolu Alilerin, Çıtluların, Tufanların Komşuları idiler. Çocuklarıyla çocukluğumuz bir arada geçti.

     1968’li yıllarda Kuyudüzü’nden İstanbul’a göç ettiler. Yıllar akıp gitti. Halit amcanın bir kızı vardı adı Havva (Haviyen). Evlenip Ankara’ya gitmiş. Çocuklara, torunlara karışmış.

      O yıllardan günümüze dek Haviyen Kuyudüzü’ne gelemedi, göremedi. Hoş, Kuyudüzündeki akrabaları da onu arayıp sordular mı bilinmez ya. Bir iletişimsizlik oldu. Fakat denir ya gözden ırak olsalar da gönüller unutmadı. İşte böyle bir şey.

      Bu sene sıcak bir Ağustos günü ikindi sıraları birileri “Cemil abi!” diye eve doğru seslendi. Baktım. Tanımadığım bay, bayan ve çocuklar asırlık meşemizin yanında bahçemizdeler. Gülümseyerek yanlarına gittim. Kendilerini tanıttılar: “ Bizim bu köyde Akrabalarımız varmış. Onlarla tanışmaya geldik. Biz Halit Akgümüş’ün kızı Havva’nın yakınlarıyız. Ben damadı Birol Sakınç’ım. Bu da Havva’nın kızı eşim TANGÜL ve çocuklarımız…Arkadaşım ve ailesi.” Tanıştık, eve buyur ettim.

     Köyde fındık zamanı. Herkes bahçelerde. Akşamüzeri akrabalarına götürdüm. Amca çocukları Kenan, Osman, Rahmi ve Mustafa Akgümüşlerle tanıştılar. Mustafalarda konuk edildiler.

     Güzel saatler çabuk geçti. Akrabalarının gitmeyin, kalınız ısrarları oldu. Zamanları kısıtlıymış. Yatsı sıralarında Mustafalarla hatıra fotoğrafları çekip vedalaştılar. Tekrar buluşmak dileğiyle Ankara’da Haviyen’e ve ailesine dolu dolu selam götürdüler.

(Haber: Cemil Şener)

Yayınlanma Tarihi: 9/2/2010 4:45:19 PM -- Haber bugün: 1, toplamda: 2311 kez okundu..


Haber Kategori: [Genel] [Spor] [Merasimler] [Duyuru]