Haber İçeriği

Haber Başlığı : DİKKAT! ÖNEMLİ! ÖNEMLİ! DOMUZ GRİBİ DÜZCE'DE.
Haber Kategorisi : Genel

DİKKAT!  ÖNEMLİ!  ÖNEMLİ! DOMUZ GRİBİ DÜZCE'DE.       İLİMİZ DÜZCE’DE DOMUZ GRİBİ GÖRÜLMÜŞ

    14 Kasım’da Domuz Gribi ilimiz Düzce’de de görüldü. Yaşları 6,7,8 ve 11 olmak üzere dört  öğrenciye domuz gribi teşhisi konuldu. Beş kişi de şüphe üzerine gözlem altında tutuluyor.      

     İl Sağlık Müdürü Ersin Şimşek ve İl milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer açıklamada bulundular.

     İlk olarak konuşmalara başlayan Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, okullardaki devamsızlıklara değinerek devamsızlık nedenlerinin grip korkusuyla psikolojik olabileceğini ifade etti.
     İl Sağlık Müdürü Ersin Şimşek: " Yaşları 6,7,8 ve 11 olmak üzere dört çocukta domuz gribi vakası tesbit edildi. Beş kişi ise domuz gribi şüphesi üzerine gözlem altında tutuluyor." dedi.
     Ersin şimşek: "Sayın Valimizin talimatı ile belirli aralıklarla basın yoluyla vatandaşlar bilgilendirilecektir. Okullarımızda diğer illere göre devamsızlıklarda olağanüstü bir durum söz konusu değildir. Hastanelere başvurmada son 10 günde %10 artış var. Ayın 14'ünden itibaren Domuz Gribi Şüphesi ile hastaneye yatırılan vakalardan 4 tanesinde H1 N1 Virüsü tespit edilmiştir. Bunlardan 3'ünün durumu iyi birinin ise biraz daha ciddi ancak hayati bir tehlikesi yoktur." şeklinde konuştu.

     Şimşek ayrıca gözlem altında tutulan olası 5 vaka için, "Domuz gribi vakası şüphesi ile gözlem altında tutulan 5 kişiden ikisi 14 hafta ve 16 haftalık hamile kadın, diğer üçü ise 3,11 ve 15 yaşlarında çocuklar." olduğunu söyledi.

     Sağlık Müdürü Ersin Şimşek çocukların, gebelerin ve kronik hastalığı olanların çok dikkat etmeleri konusunda uyarılarda bulunurken, " Elimizde 10 bin doz aşı var. Bunlar adaletli ve hakkaniyetli bir şekilde kullanılacaktır. Yaklaşık bir hafta önceden bugünler için Muncurlu devlet hastanesi acilini hazırlamıştık. İlimizde yaklaşık 2 bin kişiye aşı yapıldı. Bunlar 5 yaş altı çocuklar, hacılar ve sağlık çalışanlarıdır." dedi

     Şimşek, Gribe karşı alınacak sadece iki önlem olduğunu ve 3. bir önlemin olmadığını vurgulayarak önlemlerin H1 N1 aşısı yaptırmak ve hijyen (temizlik) olduğunu söyledi.

Yayınlanma Tarihi: 11/18/2009 6:43:33 PM -- Haber bugün: 1, toplamda: 2185 kez okundu..


Haber Kategori: [Genel] [Spor] [Merasimler] [Duyuru]