SUNUŞ
BU SİTEYİ NİÇİN HAZIRLADIM: (CEMİL ŞENER-EĞİTİMCİ)
Yazılı olmayan bilgiler, âdet ve geleneklerimiz zamanla yok oluyor. Soyumuza, geçmişimize ait hatıralar, yıllar geçtikçe ve bilgi hazinesi yaşlılarımız da aramızdan ayrıldıkça tarihin ücra köşelerinde kaybolup unutuluyor. Bu düşüncelerle köyümüzün geçmişini araştırmaya ve günümüze bir pencere aralamaya, tarihe not düşmeye karar verdim. 2007 yılı Temmuz'unda çalışmalara başladım. Çeşitli kaynakları taradım, köyümüzün yaşlı kişileri ile görüştüm. Elde ettiğim bilgileri bir kaynak kitapçık haline getirmek istedim. Araştırmalarım sürerken, önce bu bilgileri Kuyudüzü adlı bir web sitesinde toplamayı düşündüm. Böylece "kuyuduzu.net" adlı web sitesi 08.10.2007 tarihinde internette yayına başlamış oldu.
Kuyudüzü köy halkı, Doğu Karadeniz'den göç ederek gelmiştir ve TÜRK'tür. Sitemizdeki SÜLÂLELER bölümü zahmetli ve uzun araştırmalarım sonunda hazırlandı. Köyde, bilgisine başvurduğum pek çok kişinin atası, dedesi, sülâlesi nereden ve ne zaman göç edip geldikleri hakkında hiçbir bilgisi yoktu. Geçmişini bilmeyenin geleceği olamaz. Köylümüze ve meraklılarına yararlı bilgiler derleyip yazdığım inancındayım. Kuyudüzü köyünün kuruluşundan günümüze değin köye gelip yerleşenler ve çeşitli nedenlerle tekrar köyden ayrılan, nesli kesilmiş olan aileler de bu bölümde kısaca anılmaktadır. Köyümüze göç edip gelen aileler, sanıldığı gibi Seferiberlikte savaş nedeniyle göçmemişler. Böyle birkaç aile var. Büyük çoğunluk ekonomik nedenlerle ve birbirlerini örnek alarak yerleşik olmuşlar. Burada sözü edilen SÜLÂLELER Trabzon ve Giresun illerinden göç ederek Kuyudüzü'ne gelip yerleşen veya bir süre kalıp ayrılanları kapsamaktadır. Ailelerin Soyağacı bölümü örnektir. Yeni nesil, daha iyi ve kapsamlısını kendi ailesine uyarlar düşüncesiyle, ellerinde bir kaynak olması için her sülâlenin soyağacı bölümünü hazırladım.
Sitenin tasarımını, bilgisayar mühendisi yeğenim Necmi EKER üstlendi ve gerçekleştirdi. Bu sitedeki tüm yazılar ve bilgiler Cemil ŞENER tarafından araştırılıp yazılmıştır. Siteye konulan ilk fotoğrafların çekimini de Mehmet Şener yaptı. Araştırmalarımda bana yardımcı olup kolaylık sağlayan Gölyaka Belediye Başkanımız sevgili Nihat Çelik ve Gölyaka İlçe Nüfus Müdürüm İsmail Keleş beylere, bildiklerini benimle paylaşan, öğrenmek istediklerime içtenlikle cevap veren kişilere, ayrıca Kuyudüzü köyü büyüklerine, halkına katkılarından dolayı teşekkür ederim. Bu vesile ile atalarımızı andık, hatıralarımızı paylaştık. Sitemizin hayırlı olmasını diler, ilgilenenleri ve ziyaretçilerimizi sevgiyle selamlarım.
Bu sitedeki bilgiler:
A- Kişi veya kurumlar, kuruluşlar tarafından kanuna aykırı işlerde veya ticari amaçlı olarak kullanılamaz,
B- Kaynak olarak bu site ve araştıranı belirtilmeden hiç kimse tarafından basın-yayın kuruluşlarında, web sitelerinde yayınlanamaz.
C- "kuyuduzu.net" sitesinde, akademik ve bilimsel çalışmalara ve böylesi bilgilere yer verilir. Sitemizde, herhangi bir siyasi parti, örgüt, cemaat yandaşı olacak şekilde politik yazılar yayınlanmaz.
Not: Sitemize ve kadrosuna, hiçbir resmi kurumdan veya özel bir kuruluştan maddi destek yapılmamaktadır. Tamamen amatör bir ruhla ve gönüllü, özverili çalışmalarla, kısıtlı imkanlarla sitenin faaliyeti yürütülmektedir. Yapacağımız eleştirilerde bu hususların dikkate alınmasını, daha iyi ve yenilenen site için gayret ettiğimizin bilinmesini rica ederim.
KADROMUZ:
1. Necmi EKER (Bilgisayar Mühendisi); Teknik olarak kurucu, finanse eden. (ve sahibi)
2. Cemil Şener (Emekli Öğretmen) ; Sitenin içerik yöneticisi. Araştırmacı-YAZAR
Kuyudüzü Köyü web sitesinin internet ortamında yayına başlama tarihi: 08.10.2007'dir.