Haber İçeriği

Haber Başlığı : ŞİMDİ DE SULAR KESİLDİ. Elektrikler geldi, sular kesildi. Kuyudüzü KIŞA TESLİM.
Haber Kategorisi : Genel

ŞİMDİ DE SULAR KESİLDİ.

Elektrikler geldi, sular kesildi. Kuyudüzü KIŞA TESLİM.

30 Aralık 2014-9 Ocak 2015 tarihleri süresince Düzce ilinde kar yağışı devam etti.

6-7-8 Ocak 2015 tarihlerindeki kar yağışı sırasında üç gün elektriksiz kalmıştık.

Bu gece de suyumuz kesildi.

Elektrik olmayışında idare etmiştik. Su temel ihtiyaç. Susuzluk bu kış gününde daha zor olacak. Hele ahırı olup hayvan besleyenler için hepten kötü.

Bizim Gıranda akmayan su, belki alçak arazili muhitlerde vardır. Kuyudüzünde bakkal, kahveler ve cami gibi insanların yoğun bulunduğu Gıran mahallenin yıllardır susuzluk çekmek kaderi.

Düzce ilinde en uzun kış ve çok kar yağışı 1983 ile 1988 yıllarında yaşanmıştı. 80 cm kar vardı. Çabuk erimemişti.Bu seneki kar kalınlığı yer yer 90-100 cm’yi geçti. Dün yağan yağmurla erimeye başladı.

O yıllarda öğretmenlik görevim nedeniyle Düzce merkezde  yaşıyordum. Elektrikler kesiliyordu. Sularımız donuyordu. Okullar tatil oluyor, E-5 karayolunda trafik duruyordu. Artezyenlerden, Büyük Caminin çeşmesinden su taşıyorduk

Aradan on yıllar geçti. Türkiye’mde Düzce’de kar kuvvetli yağınca değişen bir şey yok. Yine elektrik kesildi. Evimizde sular donmadı fakat akmaz oldu. E-5 karayolunun yine tıkandığı oldu.

Diyorlar ki doğal afet.

Almanya-Finlandiya- İsviçre Avusturya gibi onlarca Avrupa ülkesinde yağan kar bizden daha çok ve kış şartları daha kötü. Doğaya teslim olunsa, önlem alınmasa bu ülkelerde hayat birkaç ay durur, okullar da sürekli tatil edilirdi.

Du bakalım nolcek.

(Haber: Cemil Şener)

Yayınlanma Tarihi: 1/11/2015 9:13:23 AM -- Haber bugün: 1, toplamda: 1498 kez okundu..


Haber Kategori: [Genel] [Spor] [Merasimler] [Duyuru]