Haber İçeriği

Haber Başlığı : Düzce’nin en yüksek yaylası KARDÜZ Kış sporları merkezi olma yolunda.
Haber Kategorisi : Genel

Düzce’nin en yüksek yaylası KARDÜZ Kış sporları merkezi olma yolunda. Kardüz Yaylası, Düzce’nin en yüksek yaylası. Kış sporları merkezi olma yolunda.

Gölyaka'da bulunan Kardüz Yaylası'nda kış sporları yapılmasına ilişkin 2003 yılında Düzce Valiliği'nce çalışmalar yapılmıştı. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Tesisler Dairesi Başkanlığınca yerinde yapılan incelemeler sonucu hazırlanan raporda sahanın uzunluk, eğim, toplanma alanı olarak kayak yapmaya çok uygun olduğu belirlenmişti.

Yaylanın turizme kazandırılması için, Düzce Valiliği bünyesinde çalışma grubu oluşturulmuştu. Bu çalışma grubu geçtiğimiz aylarda yaptığı toplantıda Kardüz Yaylası'nın kış turizm merkezi olarak değerlendirilmesi ve Düzce'nin tanıtımında rol oynaması için çalışmalarını hızlandırdı.

Toplantıda alınan kararlar doğrultusunda yaylanın “Kültür Turizm Koruma Gelişim Bölgesi” kapsamında değerlendirilerek turizm merkezi ilan edilmesi planlanıyor.

Geçen günlerde Düzce Valisi Vasip Şahin’in talimatıyla Kardüz Yaylası'nda ilgili kurumlarca ve yatırımcılarla birlikte etüt çalışması yapılmıştı.

İncelemeler sırasında konuşan Gölyaka Kaymakamı Mehmet Ali Özkan: “Kardüz Yaylası özellikle yaz ve kış turizmiyle turizm alanında merkez olmaya aday bir güzelliktir. Kardüz Yaylası adım adım turizm merkezi olmaya gidiyor diyebiliriz. Başta Valimiz Sayın Vasip Şahin olmak üzere emeği geçen kurum ve kuruluş temsilcilerine sonsuz teşekkür ediyorum.” dedi.

Kardüz Yaylası turizme kazandırılırsa, Düzce ilimizin doğa, yayla, şelale, doğa yürüyüşü, deniz bitki ve kuş gözlemciliği, oto ve foto safari, kaplıca, rafting, olta balıkçılığı, bisiklet sporları gibi alternatif turizm imkanlarının bir arada bulunduğu bir merkez haline getirilmesi de planlanıyor.

Düzce’nin en yüksek yaylası KARDÜZ Kış sporları merkezi olma yolunda.

Yayınlanma Tarihi: 4/4/2012 9:28:47 PM -- Haber bugün: 1, toplamda: 2865 kez okundu..


Haber Kategori: [Genel] [Spor] [Merasimler] [Duyuru]