Haber İçeriği

Haber Başlığı : 17 AĞUSTOS 1999 DEPREM ŞEHİTLERİ GÖLYAKA'DA ANILDI. ŞEHİR PARKINDA YAPILAN ETKİNLİĞE DÜZCE VALİSİ VASİP ŞAHİN...
Haber Kategorisi : Genel

17 AĞUSTOS 1999 DEPREM ŞEHİTLERİ GÖLYAKA'DA ANILDI. ŞEHİR PARKINDA YAPILAN ETKİNLİĞE DÜZCE VALİSİ VASİP ŞAHİN...  

GÖLYAKA’DA DEPREM ŞEHİTLERİ ANILDI

17 Ağustos 1999 tarihinde gece yarısı 03.02’de 7.4 büyüklüğünde büyük bir deprem olmuştu.

Bu deprem Düzce ilinde en çok Gölyaka’yı etkilemiş ve 106 Hemşehrimiz yıkıntılar altında hayatını kaybetmişti.

Gölyaka Belediyesi tarafından depremin ardından her yıl geleneksel olarak düzenlenen “Deprem Şehitlerini Anma” programı;  bu yıl da depremin yıldönümünde, Gölyaka şehir parkında yapıldı.

Anma programına, Düzce valisi Vali Vasip Şahin, Düzce Milletvekilleri Fevai Arslan ile Osman Çakır, Gölyaka Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, Gölyaka Belediye Başkanı Nihat Çelik, Konuralp Belediye Başkanı Yusuf Ercan, davetliler ve çok sayıda Gölyakalı vatandaş katıldı.

Programda konuşan Düzce Valisi Vasip Şahin:

“Önce depremde şehit düşen, ardından da bugün şehit olan 12 evladımıza rahmet ve yakınlarına baş sağlığı dileyerek konuşmama başlamak istiyorum. Kim hangi oyunu oynarsa oynasın biz kardeş gibi yaşayacağız.

Depremin acılarını unutup kendimize yeni yol çizmemiz lazım. Zamanında bize yardım edenler oldu. Deprem olduğunda yanımızda olanlar oldu. Dilerim bir daha bu tür afetleri yaşamayız. Ama yaşadığımız takdirde buna hazırlıklı olmamız lazım. Bu felaketleri yaşadığımız takdirde en az kayıpla atlatmamız lazım.”

Daha sonra konuşan Düzce Milletvekili Osman Çakır:

 “Gece yarısı içinde oturduğumuz evin kaçılacak bir yer olması insanın düşüncelerini bozuyor.

Hakkâri Çukurca’da PKK saldırısıyla şehit olan askerlerimizi de anan Çakır şunları söyledi:

“Hain ellerle bugün yapılan saldırı tahammül edilecek gibi değil. Ramazandan sonra bu durumun gereği yapılacak. Kürt kardeşlerim, Laz kardeşlerim biz kardeşiz ve bu kardeşliğin bozulmasına imkan vermeyeceğiz. İnşallah bunları da aşacağız.” Dedi.

 Gölyaka Belediye Başkanı Nihat Çelik:
“Bizim bu anma programını yapmakla iki amacımız var.

Birinci amacımız halkımızı deprem konusunda bilinçlendirmek. Deprem bizim bölgemizin gereği. Deprem bizim kaderimiz. Depremle yaşamak zorundayız. Ne kadar az kayıp verirsek bu bizim için bir kârdır. Binaları yaparken artık çok katlı olamaması gerektiğini anlıyoruz. Buralara 4-5 katlı binalar yapmamız mümkün değil.

Diğer amacımız ise şu. Deprem hacmi itibari ile Düzce tarihinde böyle bir deprem görüldüğü bilinmiyor. Ben sadece Gölyaka’da 3 binden fazla ağır hasarlı bina olduğunu biliyorum. 106 vatandaşımızı kaybettik. Şehitlerimizi unutmamamız gerekiyor.”

Yapılan konuşmaların ardından protokol üyeleri Gölyaka Şehir Parkı’nda vatandaşlar ile birlikte iftar açtılar.

İftarın ardından depremin verdiği hasarları görüntüleyen  slayt gösterisi yapıldı.

“Gölyaka’da deprem fotoğrafları” da panolarda sergilendi.

Gölyaka halkı, bu örnek programla depremde kaybettiği şehitlerini unutmadığını gösterdi.

(Haber: Cemil Şener)

17 AĞUSTOS 1999 DEPREM ŞEHİTLERİ GÖLYAKA'DA ANILDI. ŞEHİR PARKINDA YAPILAN ETKİNLİĞE DÜZCE VALİSİ VASİP ŞAHİN... 17 AĞUSTOS 1999 DEPREM ŞEHİTLERİ GÖLYAKA'DA ANILDI. ŞEHİR PARKINDA YAPILAN ETKİNLİĞE DÜZCE VALİSİ VASİP ŞAHİN...

Yayınlanma Tarihi: 8/18/2011 12:02:37 PM -- Haber bugün: 1, toplamda: 3051 kez okundu..


Haber Kategori: [Genel] [Spor] [Merasimler] [Duyuru]