Haber İçeriği

Haber Başlığı : İÇİŞLERİ BAKANLIĞINDAN İLÇEMİZE MÜJDE HAYVANLARIMIZ ARTIK SAHİPSİZ DEĞİLLER.
Haber Kategorisi : Genel

İÇİŞLERİ BAKANLIĞINDAN İLÇEMİZE MÜJDE HAYVANLARIMIZ ARTIK SAHİPSİZ DEĞİLLER.     İÇİŞLERİ BAKANLIĞINDAN İLÇEMİZE MÜJDE

   HAYVANLARIMIZ ARTIK SAHİPSİZ DEĞİLLER

   Gölyaka’da yapılacak olan “Bilinçli Anne, Duyarlı Gençlik, Sahipli Canlı Projesi” ile; Sahipsiz hayvanların kayıt altına alınıp gerekli sağlık kontrolleri, aşılamaları, iç ve dış parazit mücadelesi ve bu işlemlerin gerçekleştirilebileceği sahipsiz hayvan barınağı oluşturularak buraya gelen gerek seminer katılımcıları gerekse sahipsiz hayvanları ziyaret eden kişilere de hayvan sevgisi pekiştirilecektir.

    PROJE
   Gölyaka İlçesi ve Köylerini Kalkındırma Derneği, Gölyaka Kaymakamlığının öncülüğünde, Köylere Hizmet Götürme Birliğinin katkısı ve Gölyaka Belediyesinin ortaklığında 12.07.2010 tarihinde hazırlamış olduğu “Bilinçli Anne, Duyarlı Gençlik, Sahipli Canlı” isimli proje

   İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığınca Hibe Programı kapsamında kabul edilmiştir. 15/02/2011 tarihinde İçişleri Bakanlığında düzenlenen imza töreninde İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanı Sayın Mustafa YARDIMCI ile dernek başkanı Celalettin YILDIZ proje protokolünü imzalamışlardır.17.02.2010 tarihinde dernek başkanı Celalettin YILDIZ ile proje yöneticilerinden Veteriner Hekimi Erhan Kağan HEZEN Gölyaka Kaymakamı Sayın Mehmet Ali ÖZKAN’I ziyaret ederek projenin hazırlanması ve kabulündeki emeğinden dolayı kaymakamımıza teşekkür etti. Gölyaka Kaymakamı Sayın Mehmet Ali ÖZKAN memnuniyetini dile getirerek “Sayın Valimiz Vasip ŞAHİN’İN büyük desteğini unutmamamız gerekir” dedi.

    Proje kapsamında toplum vicdanını temsil eden Annelerimize ve kadın katılımcılara ayrıca gençlere yönelik verilecek seminer ve eğitim çalışmaları ile sahipsiz hayvanlar hakkındaki hassasiyeti artırmak hedeflenmektedir. Ayrıca geleceğimizin teminatı olarak gördüğümüz çocuklarımıza hayvan sevgisini aşılamak adına da eğitim seminerleri düzenlenecektir.

   Proje sayesinde sivil toplum kuruluşlarının kamu etki mekanizmasında aktif rolünün arttırılması da hedeflenmektedir. İşbirliği yapılan kurumlarla yapılacak etkinlikler ile projenin tanıtımı yapılacak, ayrıca sahipsiz hayvanların kayıt altına alınıp gerekli sağlık kontrolleri, aşılamaları, iç ve dış parazit mücadelesi ve bu işlemlerin gerçekleştirilebileceği sahipsiz hayvan barınağı oluşturularak buraya gelen gerek seminer katılımcıları gerekse sahipsiz hayvanları ziyaret eden kişilere de hayvan sevgisi pekiştirilecektir.

   Yapılacak tanıtım filmleri, Web sayfası oluşturulması, yerel basının haberleri ile projenin hem tanıtımı gerçekleştirilecek hem takibinin sürekliliği sağlanarak projenin şeffaflığı sağlanacaktır.   Projenin Gölyaka ilçesinde, Düzce İlinde ve Ülkemizde örnek bir proje olması ve yeni Projelerin önünün açılmasına, sivil toplumun sorumluluk alma ve uygulamasındaki önceliğinin arttırılmasına katkıda bulunacağı beklenmektedir. 17.02.2011

İÇİŞLERİ BAKANLIĞINDAN İLÇEMİZE MÜJDE HAYVANLARIMIZ ARTIK SAHİPSİZ DEĞİLLER.

Yayınlanma Tarihi: 2/19/2011 11:43:36 AM -- Haber bugün: 2, toplamda: 2549 kez okundu..


Haber Kategori: [Genel] [Spor] [Merasimler] [Duyuru]