Haber İçeriği

Haber Başlığı : KUYUDÜZÜ NAKIŞ KURSU 1. DÖNEMİNİ TAMAMLAYARAK 2 HAFTALIK TATİLE GİRDİ. (ilgili resimler için tıklayınız.)
Haber Kategorisi : Genel

KUYUDÜZÜ NAKIŞ KURSU 1. DÖNEMİNİ TAMAMLAYARAK 2 HAFTALIK TATİLE GİRDİ. (ilgili resimler için tıklayınız.)  

KUYUDÜZÜ NAKIŞ KURSU 1. DÖNEMİNİ TAMAMLAYARAK 2 HAFTALIK TATİLE GİRDİ.

GÖLYAKA Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından Eylül 2010’da Kuyudüzü’nde eski ilkokulun bir dersliğinde Nakış kursu açılmıştı.

Harap ve metruk bir durumda olan bu binada geçen yıl ilk kez köy gençleri kendi imkanlarıyla bir düzenleme yaparak Halk oyunları (folklor) kursu açtırmışlardı. Bir başlangıç olan bu kurstan sonra aynı derslik ve okul binası Gölyaka belediyesi tarafından biraz daha onarılarak Nakış kursu için hazırlandı.

Nakış kursuna Kuyudüzünden 14 bayan katıldı.  Kurs, haftanın 5 günü açıktı.  Katılan bayanlar, ev işlerini ve tarım çalışmalarını yaptıktan sonra yine de zaman ayırarak özveriyle kurslara devam ettiler. Ağırlıklı olarak elişi nakış öğrenip becerilerini geliştirdiler.

Kursiyerler el emeği olan işlerini kurs dersliğinde bugün sergilediler. Kurs sergisini Gıran mahalleden bayanlar da gezdiler ve beğenilerini ifade ettiler.

Sergilenen elişleri özenle yapılmıştı. İlgimi çeken bir bohçadaki desenlerin güzelliğini sorduğumda, bunu işleyen kursiyer  bu elişini iki ayda tamamladığını söyledi. Yapılan elişi çalışmalarının resmini çizmeye çalışsa bir sanatçı bu kadar güzel çizemez. Bayanlar bunu iğnenin ucuyla günlerce uğraşarak  meydana getirmişler ki gerçekten takdire şayan bir çalışma olmuş. Tüm kursiyerleri tebrik ederim.

Kurs öğretmeni bayan, kursiyerlerin katılımından ve yeteneklerinden memnun olduğunu anlattı. Okul bahçesinin ve binanın daha düzenli olmasını beklediğini ifade ederek kurs binalarıyla ilgili sorunlar olduğunu ve mahalle yöneticilerinden daha fazla ilgi beklediklerini söyledi.

İki haftalık tatilden sonra ikinci dönem kursu devam edecek.

Not: Kurs etkinlikleriyle ilgili resimleri “kuyuduzu.com” sitemizde: MEDYA-FOTOĞRAF ARŞİVİ-ETKİNLİKLER sayfasını tıklayarak görebilirsiniz.

(Haber: Cemil ŞENER)

 

KUYUDÜZÜ NAKIŞ KURSU 1. DÖNEMİNİ TAMAMLAYARAK 2 HAFTALIK TATİLE GİRDİ. (ilgili resimler için tıklayınız.) KUYUDÜZÜ NAKIŞ KURSU 1. DÖNEMİNİ TAMAMLAYARAK 2 HAFTALIK TATİLE GİRDİ. (ilgili resimler için tıklayınız.)

Yayınlanma Tarihi: 1/28/2011 8:48:54 PM -- Haber bugün: 2, toplamda: 3055 kez okundu..


Haber Kategori: [Genel] [Spor] [Merasimler] [Duyuru]