Haber İçeriği

Haber Başlığı : BAŞIMIZ SAĞOLSUN! PKK SALDIRISINDA 11 ASKERİMİZ ŞEHİT OLDU, 16 YARALIMIZ VAR.
Haber Kategorisi : Genel

  PKK SALDIRISINDA 11 ASKERİMİZ ŞEHİT OLDU, 16 YARALIMIZ VAR.

Hain saldırı Irak sınırındaki Şemdinli'ye bağlı Tekeli, Günyazı ve Ortaklar köyleri arasındaki Mezargediği mevkiinde meydana geldi. Irak sınırında görevli sınır bölüğüne bugün saat 02.00 sıralarında PKK'lı teröristler silahlı saldırıda bulundu.

Güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesi üzerine çıkan ve sabaha kadar süren çatışmada, ilk gelen bilgilerde 8 askerin şehit olduğu, 14 askerin de yaralandığı belirtilmişti.

Ancak akşam 18.30 sıralarında çatışmada kayıp olan bir askerin daha şehit olduğunun anlaşıldığı öğrenildi.

Yaralanan askerler Hakkâri Asker Hastanesi'ne kaldırıldı.                  

Saldırının ardından bölgeye takviye timler sevk edilirken, çatışma bölgesine silahlı helikopter ve topçu ateş desteği sağlandı. Kuzey Irak'ta tespit edilen hedefler de savaş uçakları tarafından bombalandı.

Türkiye'nin, İran ve Irak sınırında bulunan Şemdinli İlçesi'ne 15 kilometre uzaklıktaki Günyazı Köyü'nün Tanyolu Mezrası Mezargediği Bölgesi'nde bulunan Tekeli Jandarma Sınır Taburuna bağlı sınır bölüğünün üs bölgesi, PKK'lı teröristlerin saldırısına uğradı.

Havanın yağışlı ve sisli olmasından yararlanarak sınır bölüğünün üs bölgesine yaklaşan teröristler saat 02.00'de üç kaldan saldırı başlattı. Bölgedeki kaynaklara göre, sayıları 250'yi bulan teröristler tabura, üst koruma birliğine ve seyyar birliğe otomatik tüfek ve roketatarlarla ateş açtı. Askerler de teröristlere anında karşılık vererek çatışmaya girdi.

 ÇATIŞMA 5 SAAT SÜRDÜ

Bölgeye hemen çevredeki birliklerden takviye gönderilirken, Tekeli Jandarma Taburu'ndan obüslerle tesbit edilen teröristlerin bulunduğu noktalar top ateşi altına alındı.

Şemdinli'de bulunan 3'üncü Dağ Komando Tabur Komutanlığı'ndan peş peşe kalkan helikopterler bölgeye özel eğitimli komandoları indirdi. Çatışmanın başladığı ilk anlarda sis nedeniyle helikopter desteği sınırlı kalırken, sisin dağılmasıyla birlikte yoğun olarak devam etti. PKK'lı teröristlerle askerler arasındaki çatışma saat 07.00'ye kadar sürdü.

Üç noktada birden 5 saat süren çatışmada 12 PKK'lı terörist öldürüldü. Çatışmada 9 asker şehit olurken, 16 asker de yaralandı. Şehit olan askerlerin çoğunun, teröristlerin ele geçirmek istediği Tekeli Jandarma Sınır Taburu'nun üst koruma bölgesi ile tabura 2 kilometre uzaklıktaki Mezargediği bölgesinde bulunan seyyar birlikte bulunduğu belirtildi.

 İşte Genelkurmay Başkanlığı'ndan saldırıyla ilgili yapılan açıklama:

"Hakkâri / Şemdinli bölgesinde, Türkiye / Irak hudut hattında görevli bir sınır bölüğüne; bir grup terörist tarafından 19 Haziran 2010 günü saat 02:00'de saldırıda bulunulmuştur.

Çatışmada sekiz asker şehit olmuş, ondört asker de yaralanmıştır. Yaralılar hastanelere tahliye edilmiştir.

Bölge takviye edilmiş ve gece süresince çatışma bölgesine, silahlı helikopter ve topçu ateş desteği sağlanmıştır. Ayrıca, Irak'ın kuzeyi bölgesinde tespit edilen hedefler de Hava Kuvvetleri tarafından ateş altına alınmıştır.

İlk tespitlere göre; çatışmada oniki terörist etkisiz hale getirilmiştir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

 

Yayınlanma Tarihi: 6/19/2010 9:15:17 PM -- Haber bugün: 1, toplamda: 2139 kez okundu..


Haber Kategori: [Genel] [Spor] [Merasimler] [Duyuru]