Haber İçeriği

Haber Başlığı : KUYUDÜZÜ KARADENİZ FOLKLOR KURSU YAPILAN BİR GECEYLE SONA ERDİ. İlgili Fotoğrafları Sitemize..
Haber Kategorisi : Genel

KUYUDÜZÜ KARADENİZ FOLKLOR KURSU YAPILAN BİR GECEYLE SONA ERDİ.  

 (11 Mayıs 2010 Salı akşamı Kuyudüzü’nde bir şenlik yapılmıştı. Şenlikle ilgili fotoğrafları sitemizin “Medya Köşesi” “Fotoğraf Arşivi-Etkinlikler” bölümünde 1. sayfada görebilirsiniz.)

      11 Mayıs Salı akşamı, Kuyudüzü Gıran Meydanında bir eğlence düzenledik. Gecenin açılış konuşmasını Cemil Şener yaptı.

     Gölyaka Belediye Başkanı Nihat Çelik, Halk eğitim Müdür Yardımcısı Abdurrahman Parlak da izleyiciler arasında yerlerini aldılar.

      Kuyudüzü Karadeniz Folklor Ekibinin kursunun sona ermesi nedeniyle yapılan şenliğe olağanüstü ilgi gösterildi. Tüm köy halkının ve Gölyakalıların izlediği eğlencede, Gölyaka Yunus Emre İlköğretim Okulu öğrencilerinden oluşan Artvin Ekibi güzel bir gösteri yaptı. Beğeniyle izlendi.

      Daha sonra sahne alan “Kuyudüzü Karadeniz Erkek Horon Ekibi” oynadıkları mükemmel bir oyunla herkesin alkışını ve takdirini aldı. Folklor ekibini oluşturan Kuyudüzü gençlerinden Bayram Ceylan, Süleyman Şüküroğlu, Hakan Ögenç, Ersin Koç, Uğur Şüküroğlu, Barış Yaprak, Ümit Yaprak, Emre Çiçek, Abdullah Öztürk giydikleri Karadeniz kıyafetleriyle ilgi odağı oldular.

      Saat 23.00’e kadar devam eden eğlencede izleyiciler ve halkımız, kemençeci İrfan Koç, Vahdettin Bostan ve Aydın Köse tarafından çalınan kemençe ve Yaşar Çelik’in söylediği Karadeniz türküleri eşliğinde doyasıya oynayıp eğlendiler.

Yayınlanma Tarihi: 5/16/2010 3:51:13 PM -- Haber bugün: 1, toplamda: 2797 kez okundu..


Haber Kategori: [Genel] [Spor] [Merasimler] [Duyuru]