Haber İçeriği

Haber Başlığı : KUYUDÜZÜ KARADENİZ GECESİNE KATILIM VE COŞKU OLAĞANÜSTÜ OLDU.(ayrıntılı haber için tıklayınız)
Haber Kategorisi : Genel

KUYUDÜZÜ KARADENİZ GECESİNE KATILIM VE COŞKU OLAĞANÜSTÜ OLDU.(ayrıntılı haber için tıklayınız)                            DÜN GECE KUYUDÜZÜ'NDE 
                 KARADENİZ ŞENLİĞİ VARDI

     Dün gece (23 Mart 2010 Salı) Kuyudüzü Gıran Meydanında Karadeniz Gecesi Düzenlendi.  

      KATILIM
      Kuyudüzü Karadeniz gecesine, Gölyaka Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, Belediye Başkanı Nihat Çelik, İlçe Emniyet Amiri Mesut Bolat, Halk Eğitim Müdürü İrfan Atasaven, Gölyaka ÇPL Müdür Yrd. Ali Şen de katıldılar.  
     
Yazıpınar ve Hata Mahalleden, Gölyaka’dan çok sayıda bay ve bayan izleyiciler geceye renk kattılar. Kuyudüzülüler de yoğun ilgi gösterdiler. İzleyenler tarafından alkışlarla karşılanan folklor ekibi iki kez gösteri yaptı, çok beğenildiler. 

       GECEYİ DÜZENLEYENLER
      Emekli Eğitimci Cemil Şener, 2009 Sonbaharında Kuyudüzü gençleriyle tek tek görüşmüş halk oyunları kursu açılmasında fikir birliğine varmışlardı. Böylece Gölyaka Halk Eğitim Merkezi tarafından Kuyudüzünde Folklor kursu açılmıştı. Kursun bitimi yaklaşırken horon ekibi de belli bir aşamaya ulaştı. Artık bir gösteri yapma zamanıydı. Kursiyerlerin hep yanında olan Cemil Şener hoca, horon ekibindeki gençlerin de fikrini alarak elele verip Kuyudüzü'nde bir "KUYUDÜZÜ KARADENİZ GECESİ" yapmayı kararlaştırdılar. Bu düşünce gerçekleşti ve dün akşam mahallelinin de desteğiyle unutulmaz bir gece yaşandı. 

        GECENİN PROGRAMININ UYGULANMASI

        Açılış konuşmasını yapan Cemil Şener, tüm misafirleri hoşlayarak protokolü takdim etti. Etkinliklere Kuyudüzülülerin destek olmalarını ve sahip çıkmalarını rica etti. Yazıpınar, Hataköy ve Kuyudüzü’nün kardeş mahalleler (köyler) olduklarını belirterek bu üç mahallenin ortaklaşa, elele vererek heryıl böyle bir şenlik düzenleyebileceğini, bu geleneğin daha da zenginleştirilerek tekrarlanmasının güzel olacağını dile getirdi.

      Gecede bir konuşma yapan Gölyaka Belediye Başkanı Nihat Çelik, böyle bir etkinlikle gurur duyduğunu ifade ederek: 
     Değerli misafirler, 
     Gölyaka HEM bünyesinde kurulan “Kuyudüzü Karadeniz Folklor Ekibi”nin bu akşam Gıran Meydanında gösterisi var diye davet eden Cemil hocamın bu dileğine seve seve katılarak sizlerle birlikte olmak mutluluğunu yaşıyorum. Bu güzel geceye katılıp sizlerle birlikte olmaktan, böyle bir etkinliği izlemekten son derece mutluyum sevinçliyim.
En kötü günlerimizin böyle olmasını dilerim. Bundan sonra da güzel, sevinçli günlerde birçok kez beraber olmak dileğiyle hepinize hayırlı akşamlar, iyi eğlenceler diliyor sevgi ve saygılarımı sunuyorum, dedi.


     Gölyaka Kaymakamı Mehmet Ali Özkan da halka hitabederek şunları söylediler:  
     Değerli hemşerilerim, her şeyden önce bizi davetinizden ve göstermiş olduğunuz coşku ve sevgiden dolayı teşekkür ediyor, sizleri saygı ve sevgiyle selamlıyorum.
     Burası benim görev yaptığım 7. yer. Beni sahiplendiniz kardeş ana baba oldunuz. Gölyakalılara teşekkür ederim.
     Anadolu memleket, Anadolu vatan, Anadolu bir şiir mısralara sığmayacak. Anadolu bir roman kitaplar almayacak. Elemeği göz nuru bir kültür kuşaktan kuşağa aktarılıyor Anadolumda. İşte bu akşam bu kültür yaşatılacak burada. 
     Anadolu, kültürüyle sözüyle rengiyle farklılıklarımız olsa da özüyle bir. Anadolu kimi zaman halay, kimi zaman zeybek misket ve horon. Bu zengin kültürle millet olduk.
     İnşallah bu geceki etkinliğiniz tanışmaya, kaynaşmaya, birlik ve beraberliğe, dargınımız varsa barışmaya vesile olur. İnşallah bu güzel kültürümüzü yaşatmaya vesile olur. 
     Geceniz şenlik, gönlünüz şen olsun! Hepinizi saygıyla selamlıyorum!

     Konuşmaların ardından program akışına göre "Kuyudüzü Karadeniz Erkek Horon Ekibi" amatör bir ruhla çok güzel bir horon sergiledi, izleyenleri coşturdu, büyüledi. İstek üzerine tekrar sahne alıp bir gösteri daha yaptı.

     Halk Eğitim Merkezi Bağlama Kursu öğrencilerinden küçük sanatçılar Nuray Demircan ve Murat Parlak bağlamalarıyla resital verdiler.

      Yerel Türkücü Yaşar Çelik, söylediği türkülerle üçayak oynayanlara eşlik  ederek  herkesi coşturdu.

     Kuyudüzü Karadeniz Gecesi coşkuyla başladı neşeyle tamamlandı. 

     İlçe protokolü ve misafirler, Folklor ekibinin kurulmasına ve bu gecenin düzenlenmesine öncülük eden Cemil Şener'i ve ekipteki gençleri tebrik ettiler.

          TEŞEKKÜR
     Horon Ekibini oluşturan Kuyudüzü gençleri; Bayram Ceylan, Süleyman Şüküroğlu, Hakan Ögenç, Ersin Koç, Uğur Şüküroğlu, Barış Yaprak, Ali Acar, Ümit Yaprak, Emre Çiçek, Abdullah Öztürk'ün ve
Kurs Öğretmeni Oğuzhan Beşirik'in, ayrıca  Cemil Şener'in teşekkür mesajları:

     Folklor ekibine her türlü desteği esirgemeyen Kaymakamımız Mehmet Ali Özkan, Gölyaka Belediye Başkanı Nihat Çelik, Halk Eğitim eski müdürü Fevzi Çelebi ve Müdür Yardımcısı Abdurrahman Parlak beylere minnet duygularımızı ifade ederiz. 
     Çalışmalarda, folklor ekibinin her zaman yanında bulunup destek olan, yalnız bırakmayan Kuyudüzü halkından başta Yusuf Çelik olmak üzere Seçkin Biçer, Eyüp Başar, İrfan Koç ile Ali Ceylan'a  teşekkür ederiz.
      Çalışmalar esnasında kursu ziyaret eden mahalle heyetine, her zaman gönülleri bizimle olan içtenlikle destek veren, okuldaki çalışmaları izleyip bizi cesaretlendiren Kuyudüzü halkına, emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

     DİLEK ve TEMENNİMİZ
     Halk oyunu ekibimizdeki gençlerimiz yaptıkları fedakarlıkları ve başarılarıyla Kuyudüzü’nün gururu oldular, tarihi bir geceye adlarını Altın harflerle yazdırdılar. Onların anne ve babaları da böyle evlat yetiştirdikleri için gurur duymayı hak ediyorlar, tebrik ederiz. 
     Kurs öğretmenleri Oğuzhan Beşirik’e ne kadar teşekkür etsek hakkını ödeyemeyiz. 
     Bu gençlerimiz ve Oğuzhan hoca karda, kışta yağmurda soğukta Kuyudüzü eski İlkokulunun harap binasının bir dersliğinde folklor çalışıp mucize yarattılar. Kahve köşelerinden uzaklaşıp toplumsal etkinlikte yerlerini aldılar. Kuyudüzü'nü böylesine temsil eden bu gençlerimiz her türlü övgüye ve desteğe layıklar. Dilerim bu ekip dağılmaz ve yanlarına yeni gençler katarak geleneği devam ettirirler.
      (Haber: Cemil Şener - http//www.kuyuduzu.net)

KUYUDÜZÜ KARADENİZ GECESİNE KATILIM VE COŞKU OLAĞANÜSTÜ OLDU.(ayrıntılı haber için tıklayınız) KUYUDÜZÜ KARADENİZ GECESİNE KATILIM VE COŞKU OLAĞANÜSTÜ OLDU.(ayrıntılı haber için tıklayınız)

Yayınlanma Tarihi: 3/24/2010 3:00:40 AM -- Haber bugün: 1, toplamda: 3606 kez okundu..


Haber Kategori: [Genel] [Spor] [Merasimler] [Duyuru]