Haber İçeriği

Haber Başlığı : Kuyudüzü Erkek Horon Ekibi İlk Gösterisin Bu Akşam..
Haber Kategorisi : Genel

             KUYUDÜZÜ “KARADENİZ ERKEK HORON EKİBİ”
                                   İLK GÖSTERİSİNİ YAPTI

      Gölyaka halk Eğitim Müdürlüğünce, Kuyudüzü mahallesinde açılmış olan “ Karadeniz erkek Horon Ekibi” Kursu 2. dönem çalışmalarını sürdürüyor. Ekibimiz ilk gösterisini bu akşam saat 19.00’dan sonra Gıran Meydanında sergiledi.

Gösteriyi, Halk Eğitim Müdür Yardımcısı Abdurrahman Parlak ve mahalleden kalabalık bir topluluk izledi.

     Ekibi oluşturan: Bayram Ceylan, Anıl Cimşir, Abdullah Öztürk, Süleyman Şüküroğlu, Uğur Şüküroğlu, Emre Çiçek, Ümit Yaprak, Hakan Ögenç ve Ersin Koç’un, Kurs öğretmenleri Oğuzhan Beşirik tarafından çalınan  kemençe eşliğinde oynadıkları horon zevkle, alkışlarla ve beğeniyle izlendi.

     Ekibin dinlenmek için verdiği arada, İzleyiciler de İrfan Koç’un kemençesi  eşliğinde üçayak oynayarak geceye renk ve coşku kattılar.  

     Genel istek üzerine Ekibimiz horonlarını 3-4 kez tekrar tekrar sundular.

     Horon ekibimiz, 1-2 hafta sonra bu kez folklor kıyafetlerini de giyerek yine aynı yerde gösteri (prova) yapacak. Bu etkinliğe Gölyaka Kaymakamımız Sayın Mehmet Ali Özkan, Belediye Başkanımız Nihat Çelik ve Halk Eğitim camiasını da davet edeceğiz.

     Kuyudüzü Karadeniz Erkek Horon Ekibi, resmi olarak yapılacak olan etkinliklerde, bayramlarda ve törenlerde şenliklerde Gölyaka ilçesini temsilen gösteri yapacaklar.

Yayınlanma Tarihi: 2/23/2010 3:25:10 PM -- Haber bugün: 1, toplamda: 2367 kez okundu..


Haber Kategori: [Genel] [Spor] [Merasimler] [Duyuru]