Haber İçeriği

Haber Başlığı : İl Sağlık Müdürü: Domuz Gribinde Düzce'deki Vaka Sayısı 23, Hastalananlar Düzce Merkez Kö..
Haber Kategorisi : Genel

       DOMUZ GRİBİNDE DÜZCE’DE SON DURUM
     (Arabaşlıklar “kuyuduzu.net” tarafından konmuştur.)

      Vaka Sayısı 23
İl Sağlık Müdürü Dr. Ersin Şimşek bugün düzenlediği basın toplantısında Düzce ilinde 14 Kasım tarihinden bu güne toplam 23 domuz gribi vakasının tesbit edildiğini bunlardan 13 tanesinin tedavilerinin tamamlandığını ve taburcu olduklarını açıkladı.
     İl Sağlık Md. Ersin Şimşek:
     “Geçtiğimiz hafta  9 vaka olduğunu açıklamıştık. Bir haftalık sürede bu sayı 23 e çıktı. Bunlardan 13 tanesinin tedavileri yapıldı ve taburcu edildiler. 
     Geçtiğimiz hafta açıkladığımız Spastik engeli bulunan çocuğumuzun tedavisi devam ediyor yoğun bakımdan çıktı. Ayrıca iki hastamızın hamile olduğunu söylemiştim bu hastalarımızın da genel durumları gayet iyi ve yarın taburcu edebiliriz.   

    
Hastalar Düzce Merkez köylerinden
     Domuz Gribi vakaları Düzce Merkeze bağlı köylerden. Kadın erkek oranına bakarsak yarıyarıya. Bu güne kadar grip şüphesiyle Sağlık kuruluşlarına başvuran vatandaşlarımızın hiç biri aşı yaptırmamış. Ayrıca 17 Kasım tarihi itibariyle Muncurlu Atatürk Devlet Hastahane'sinde büyük bir yoğunluk yaşandı. 22 Kasım tarihinde Pazar olmasına rağmen merkezdeki hastaneye 679 Muncurlu’dakine ise 256 vatandaş başvuruda bulundu. 15 Aralıktan sonraki süreç çok daha yoğun bir süreç olacak dedi.

    
Dört Bin Aşı Yapıldı     
     Bu güne kadar toplam 4 Bin aşı yapıldı. Beş yaş altı çocuklar ve Kronik Hastalığı bulunanlar bu haklarını kullanıp aşılarını olsunlar. bu nedenle bir an önce aşılarını yaptırmalarını bekliyoruz” dedi.
     Öğrencilerin Yüzdeonu Aşıya Evet Dedi
     Sağlık Personeli ve Sağlık kuruluşlarında görev yapan diğer personelin %70 oranında aşı yaptırdıklarını ve kendisinin de aşı yaptırdığını söyleyen Şimşek okullarla ilgili şunları söyledi:
      “Aralık - Ocak aylarında öğrenciler aşılanacak. Okullara dağıtılan aşı olmak ister misiniz formlarının geri dönüşünde öğrenci velilerinin yaklaşık % 10’u çocuğunu aşı yaptırmak istediği, %90 oranındaki velinin çocuklarının aşı olmalarına izin vermediği öğrenildi. Bu rakamın ilerleyen günlerde değişmesini bekliyoruz.”   

Yayınlanma Tarihi: 11/23/2009 7:35:26 PM -- Haber bugün: 1, toplamda: 2231 kez okundu..


Haber Kategori: [Genel] [Spor] [Merasimler] [Duyuru]