Haber İçeriği

Haber Başlığı : 12 KASIM 1999 Düzce Depremi 10. Yılında Etkinliklerle ve MESAJLARLA ANILDI
Haber Kategorisi : Genel

  DÜZCE BELEDİYE BAŞKANI İSMAİL BAYRAM 12 KASIM 1999 DÜZCE DEPREMİNİN 10 YILINDA MESAJ YAYINLADI

      12 Kasım 1999 Düzce depreminin 10. yılında Düzce’de bir dizi etkinlikler düzenlendi. Kaynaşlıda bugün Mevlid okutuldu. Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile Milli Eğitim Bakanı nimet Çubukçu Düzce’ye gelerek açılışlar yaptılar ve öğleden sonra Düzce’den ayrıldılar. Düzce milletvekili Celal Erbay, Kızılay Düzce Şubesi, Depder başkanı avukat Ayşegül Şenol da bir mesaj yayınladı.

      Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram 12 Kasım mesajında: “Düzce’de 12 Kasım ve öncesindeki 17 Ağustos depremleri ile birlikte afetler zinciri olmuştur. Düzce arka arkaya iki büyük deprem yaşamıştır. Depremi asla unutmuyoruz, ancak sıkıntılarını da atlatıyoruz. Doğal afetlerin insanların yaşamlarında ağır tahribatları vardır. Ancak, deprem gerçeği konusunda bilinçli olmak ve buna karşı fiziksel, sosyal ve ekonomik tedbirleri almak deprem tahribatlarını en aza indirir. Deprem sonrasında Düzce’de fiziksel değişimlere ve yıkımlara karşın yeniden yapılanmaya yönelik çok ciddi adımlar atıldı. Yeniden bir şehir oluşturma çabaları içinde uzun vadeli ciddi projeler geliştirildi ve uygulamaya geçirildi.” Dedi.

     DEPDER Başkanı Avukat Ayşegül Şenol, 17 Ağustos ve 12 Kasım depremi sonrasını değerlendirerek nelerin yapıldığını nelerin yapılmadığı konusunda bilgiler verdi. Düzce'de 17 Ağustos ve 12 Kasım depremlerinde 1052 kişinin hayatını kaybettiğini ve 3840 kişinin de yaralandığını söyleyen Şenol, "Depremde can kayıpları sonrasında ilgili Cumhuriyet Savcılıkları ceza soruşturmaları başlatarak davalar açtılar. Yargılamalar çok uzun sürdü ve bir kısım dosyalar zaman aşımında ortadan kalktı ve gerçek sorumlular yargılanamadı, adalet tecelli etmedi." ifadelerini kullandı.

      Kızılay Düzce Şubesi 12 Kasım mesajında “Marmara ve Düzce depremlerinin üzerinden 10 yıl geçti.     Yıkılan bir şehrin yeniden inşası daima mümkün olmuştur. Önemli olan Ruhsal çöküntü içerisindeki toplulukların uzun vadeye yayılan Psiko-Sosyal iyileşimlerinin sağlanmasıdır. İlimizde de bu süreç 10 yıllık bir geçmişe rağmen devam etmektedir.
       Acı hatıraların yeniden canlandığı 12 Kasım’ ların bir daha ülkemizde ve ilimizde hiç yaşanmaması temennisi ile kaybettiğimiz Deprem Şehitlerimizi rahmetle anıyoruz.” İfadelerine yerverildi.

Yayınlanma Tarihi: 11/12/2009 4:52:25 PM -- Haber bugün: 1, toplamda: 2071 kez okundu..


Haber Kategori: [Genel] [Spor] [Merasimler] [Duyuru]