Haber İçeriği

Haber Başlığı : KUYUDÜZÜ'NDE FOLKLOR KURSU AÇILDI. Karadeniz Erkek Horon Ekibi Kursiyer Listesi, Kursun Açılış Çalışmaları Hakkında Bilgi İçin burayı TIKLAYINIZ
Haber Kategorisi : Genel

KUYUDÜZÜ'NDE FOLKLOR KURSU AÇILDI. Karadeniz Erkek Horon Ekibi Kursiyer Listesi, Kursun Açılış Çalışmaları Hakkında Bilgi İçin burayı TIKLAYINIZ       GENÇLERE FOLKLOR KURSU AÇILDI

      KUYUDÜZÜ’NDE KARADENİZ ERKEK HORON EKİBİ YETİŞİYOR

      Gölyaka Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından Kuyudüzü’nde folklor kursu açıldı. Çalışmalara 9 Kasım 2009 Pazartesi günü başlandı. Folklor Öğretmeni Oğuzhan BEŞİRİK tarafından yetiştirilecek olan KUYUDÜZÜ KARADENİZ ERKEK HORON EKİBİ, mahallenin  16-26 yaş grubundaki gençlerden oluşuyor. Kurs yeri olarak, Kuyudüzü eski İlkokulu’nun bir dersanesi tamir edilerek hizmete açıldı. Çalışmalara, çevre mahallelerden gelmek isteyenler de katılabilecek. Haftanın Pazartesi, Salı, Perşembe Cuma akşamları 18:00-20:30 saatleri arasında devam eden çalışmalara Kuyudüzü gençleri katılıyor ilgi gösteriyor.

     KURSİYERLERİMİZ:

        BAYRAM CEYLAN        MEHMET ÇELİK    ENGİN BAŞAR  RECEP AKGÜMÜŞ    YUSUF BİÇER    ALİ ACAR   ÜMİT YAPRAK   SÜLEYMAN ŞÜKÜROĞLU   BARIŞ YAPRAK   İSMAİL AYAR     ANIL ÇİMŞİR      UĞUR ŞÜKÜROĞLU  HAKAN ÖGENÇ    

      KURS’UN AÇILIŞ SÜRECİ 
     Emekli öğretmen Cemil Şener, 2009 yılı Ramazan Bayramı arifesinde Kuyudüzü mahallenin gençlerine: “ Mahallemizde Karadeniz Erkek Horon Ekibi yetiştirmek için bir kurs açılması girişiminde bulunsam nasıl olur, böyle bir kursa kimler katılır? Bir liste yapıp görelim. Karadeniz kültürümüzü geleneklerimizi canlandırıp yaşatmış, geçmiş ile geleceğimiz arasında bir köprü sağlamış oluruz” dedi.

     Bir liste yapıldı. Listedeki gençlerle ve babalarıyla konuşuldu. Herkes “Güzel olur” dediler. Cemil Şener Gölyaka Halk Eğitim Müdürü Fevzi Çelebi’ye bu talebi bildirdi. Olumlu yanıt alınca yanına Nazmi Çalışkan ve Eyüp Başar’ı da alarak Halk Eğitim’e görüşmeye gittiler. Kurs’un uzman öğreticisi için bir kişi ile görüşülüp anlaşıldı.

      Devamını Cemil Hocadan  dinleyelim:

     “Bunun üzerine kurs için yer bulma gündeme geldi. Gençlerin fikirlerini sordum. Mahallede bir yer tedarik edelim, dediler. Eski okulu düşündük fakat bina çok yıkık bir haldeydi. Bir grup arkadaş ile inceleme yaptık, tamirinin çok masraflı olacağı söylendi. Tamiratı başaramayız diye düşündüm. Her ihtimale karşı alternatif olsun diye başka yer aramak için Gölyaka Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yard. Doç. A. Hakan Polat Bey'in yanına gittim. Okullarında bize yer tahsis etmelerini rica ettim. " Rektörlüğe bildirir derhal bir derslik veririm. Hatta bizim öğrencilerden de katılırlar. Gölyaka için başka kurslar açılacak olursa biz ve hocalarım her zaman yardımcı oluruz. Tel örgüler içinde kapanmış bir üniversite değil, halkla içiçe olan bir okul bizim amacımız" dediler. 

     Birkaç gün sonra Hayrettin Şahin: “Hocam, ben yanıma Osman Şahin'i de alırım. Ücret almadan eski okulun bir sınıfını boyarız. Siz boyayı tedarik edin yeter” dedi. Bu teşvik bizi canlandırdı.

     Tesbit ettiğimiz bir akşam, Kuyudüzüspor lokalinde toplantı yapmayı kararlaştırdık. Toplantıya Folklor Ekibini oluşturacak olan gençleri, Mahallenin muhtarı Mustafa Akgümüş ve azaları davet ettim. Herkes söz alıp görüşlerini söyledi. Alkışlar arasında kati karar verildi. Gençler: Biz bu işin üstesinden geliriz, dediler.

     Ertesi gün Hayrettin Şahin, Osman Şahin, Mehmet Çelik, Bayram Ceylan, Engin ve Erkan Başar, Erkan Ögenç, Kemal Şüküroğlu gibi gençler eski okulda toplandılar. Kimi gencimiz temizlik, kimi boya, kimi çatı derken iş ilerledi. Kahveci Ali Ceylan da geldi, bir torba alçı da o aldı. Tamirat başlamıştı. Bir gece vakti Cevat Eker, yanına aldığı gençlerle okulun boyası yapılan Kuzeydeki dersliğinin çatısını onardı. Kalanı da ertesi gün gençler tamamladılar.

     Remzi ve Muammer Sezer kardeşlerden, çıkma üç pencere ile Ramazan Çalışkan’dan çıkma bir kapı, Salih Şengül’den iki kalas istedim, sağolsunlar. Bunları onaran Eyüp Başar usta okulun o dersliğine taktı.

     Sıra geldi elektrik işine. Okulda her şey yıkık. Eyüp ile uğradığımda Gölyaka belediyesi elektrik tesisatında yardımcı oluruz, demişlerdi. Muhtar Mustafa Akgümüş, Heyetten Eyüp Başar, ve yine heyetten olup fikren büyük destek olan Seçkin Biçer’in girişimleriyle Gölyaka Belediyesine bilgi verdik. TEK’e de müracaat edilerek Elektrik bağlanması sağlandı.

      Bu sırada Halk Eğitim Merkezi’nden, kursun başlaması haberi bir türlü gelmedi. Yanıma aldığım Abdullah Çelik, Nazmi, Abdullah Düzen ile Halk eğitim’e gittik. Çalıştıracak olan Kurs Hocası Ali bey caymış. Bir başkasını buldular. Bir hafta sonra O da vazgeçmiş. Gölyaka’dan birisiyle görüşüldü, bazı şartlar ileri sürmüş. Bunu da Halk Eğitim kabul etmemiş.

     Birkaç gün sonra Düzce Belediyesi Kültür Müdürü olan arkadaşım Haluk Velioğlu’nun yanına gittim. Durumu anlatıp yardımcı olmasını rica ettim. Çok ilgilendi. Beni Saadettin bey ile görüştürdü. Görüştüğüm hoca “ Bu girişiminizden haberim vardı. Elimizden gelen yardımı yapacağız, bir çalıştırıcı muhakkak bulacağız, biz ta Düzce’de duyduk sevindik, takdirle karşıladık. Bu girişim yarım kalmamalı” dedi.  Birkaç gün önceden de Yusuf Çelik’in Anıl’dan duyup bana tavsiye ettiği Oğuzhan adında bir genç söz konusu olmuştu. Bu genç ile o akşam orada görüşme imkanım oldu. Anlaştık.

     Yanıma İrfan Ayar ile Metin Şahin’i alıp Gölyaka’ya gittik. Aynı zamanda kemençe de çalan Oğuzhan Beşirik'in, Kuyudüzünde açılacak olan “ KUYUDÜZÜ KARADENİZ ERKEK HORON EKİBİ” kursunda Uzman Öğretici-Çalıştırıcı olarak görev yapabileceği hakkında Halk Eğitim Md. Yrd. Abdurrahman Parlak ile Müdür Fevzi Çelebi’ye bilgi verdik. Çalıştırıcı sıkıntısını halletmiş olduk. Kursun açılacağından haberi olan mahalle halkı hep olumlu karşıladılar.

     Durum kesinleştikten sonra, Halil Çelik ile beraber Gölyaka Belediye Başkanı Nihat Çelik ile görüştüm. Kendilerine: Gölyaka’nın bir halk oyunları ekibi yok. İlçemizin, belediyemizin çeşitli etkinlikleri oluyor. Kuyudüzü’nde böyle bir kurs açıyoruz. Sizin de desteğinizi bekliyoruz, dedik. Memnuniyetle ve ilgiyle karşıladılar. “Yeter ki gençlerimiz katılıp devam etsinler, biz her zaman yanlarındayız,” dedi.
Ayrıca, Gölyaka MYO sekreteri Süleyman Korkmaz Hocanın yanına uğrayıp bilgi verdim. İsteyen öğrencilerinin de kursa gelebileceklerini anlattım. Okullarında gerekli duyuruyu yaptılar.

      Nihayet çalışmalar başladı. Güzel bir şekilde ciddi, ağırbaşlı devam ediyor. Biz gençlerimize güveniyoruz. Kuyudüzü her zaman ilkleri başarır.
Kursun açılmasında emeği geçen, fikren destek olan herkese teşekkür ederim.         (Cemil Şener - Emekli Öğretmen)

KUYUDÜZÜ'NDE FOLKLOR KURSU AÇILDI. Karadeniz Erkek Horon Ekibi Kursiyer Listesi, Kursun Açılış Çalışmaları Hakkında Bilgi İçin burayı TIKLAYINIZ

Yayınlanma Tarihi: 11/11/2009 10:32:29 PM -- Haber bugün: 1, toplamda: 3457 kez okundu..


Haber Kategori: [Genel] [Spor] [Merasimler] [Duyuru]