Haber İçeriği

Haber Başlığı : Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Düzce'ye Geliyor.(TIKLAYIP OKUYUNUZ)
Haber Kategorisi : Genel

       BAŞBAKAN DÜZCE’YE GELECEK

      Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 12 Kasım’da Düzce’ye gelecek.

     12 Kasım Düzcelilerin kabusuydu. Hani, o korkunç depremlerin yılı 1999 Ağustos ve Kasım’ı. İşte Düzce depreminin oluşundan günümüze 10 yıl tamamlandı. Depremin 10. yılında düzenlenecek anma etkinliklerine katılmak ve bazı açılışlar yapmak için Başbakanımız 12 KASIM 2009 PERŞEMBE günü Düzce’ye geliyor.

      Depremden bu yana 10 yılda ne kadar yol aldık Düzceliler olarak bir düşünelim. Düzce’nin deprem yaralarını sarması diğer illerle kıyaslandığında çok ağır ilerledi. Gölyaka ilçesi ile bile kıyaslanamaz Düzce’nin depremden normale dönmesi. Gölyaka’da depremin izini bulamazsınız, Düzce’de ise en merkezi mahallelerde enkazlar yerinde duruyor. Hadi buralar özel kişilerin arsaları, mülkiyetlerinde anlaşmazlıklar var. Arsa sahipleri anlaşıp bir şeyler yapamıyor. Belediyenin bu enkazları, görüntü kirliliğini kaldırıp da o arsayı düzgün bir arazi halinde sahiplerine emanet etmesi çok zor bir şey değildir.

     O enkazları gördükçe Düzcelilerin deprem hatıraları canlanıyor. Bu hatıralara sığınarak mazeret yaratmayı bir kenara bırakıp kendimizi deprem psikolojisinden uzaklaştırmalıyız. Düzce'nin uygar görünümlü bir şehir olması için İyiye yapıcılığa yönelmekte az yol aldık, geç bile kaldık.

      Birileri, dileriz ki Düzce’nin güzelliklerinin, yapılan güzel işlerin yanında Düzce’nin eksiklerini, mahalle içlerini, depremden kalan enkazları, arka sokakları, Düzce'ye yeni bağlanan mahallelerin durumunu da gösterir Başbakanımıza.

Yayınlanma Tarihi: 11/8/2009 11:42:37 PM -- Haber bugün: 2, toplamda: 2256 kez okundu..


Haber Kategori: [Genel] [Spor] [Merasimler] [Duyuru]