Haber İçeriği

Haber Başlığı : CUMHURİYETİMİZİN KURULUŞUNUN 86. YILINI KUTLADIK. BAYRAM MESAJLARINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ.
Haber Kategorisi : Genel

    29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMININ 86.YILDÖNÜMÜ BÜYÜK BİR COŞKUYLA KUTLANDI. 
   29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 86.yıl dönümü  Gölyaka İlçe merkezinde de kutlandı.

   Gölyaka'daki Kutlama törenine İlçe Kaymakamımız Mehmet Ali Özkan, Belediye Başkanımız Nihat Çelik, Garnizon Komutanımız, Daire Amirleri, Gazilerimiz, Öğretmenler, Öğrenciler ve çok sayıda vatandaşımız katıldı. Bayramda ilçe merkez okulları öğrencilerinin hazırlamış olduğu folklor gösterileri lgiyle izlendi. Günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı, şiirler okundu.  

    İlçe Kaymakamımız Mehmet Ali ÖZKAN yaptığı konuşmada; Cumhuriyetin bizlere Sarıkamış'ta, Çanakkale'de, Sakarya'da canlarını veren şehitlerimizin emaneti olduğunu belirtti. Gölyakalıların ve Türk Milletinin bayramını kutladı.

     29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 86. yıldönümü, tüm Türkiye'de olduğu gibi Düzce’de de büyük bir coşku ile kutlandı. 
     Düzce Valisi Bülent Kılınç, protokolün bayram tebriklerini kabul ettiler. Havanın yağışlı olması nedeniyle Bayram Törenlerine 18 Temmuz Spor Salonunda devam edildi.
     Spor salonundaki törene katılan Vali Bülent Kılınç, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Turhan Yazıcı, Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram öğrencilerin ve halkın bayramını kutladılar.
     İstiklal Marşı'nın okunması ile devam eden törende konuşan Kılınç: “19 Mayıs 1919'da büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkarak başlattığı şanlı Kurtuluş Savaşı'nın 29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyet ile taçlandırıldığını belirterek, mazlum milletlere de örnek oluşturan bu şanlı zafer sonrasında büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün,Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesine çıkartma yönünde önemli adımlar atıldığını söyledi. Kılınç, Atatürk'ün gösterdiği yolda bıkmadan, usanmadan ilerlemenin kendileri için temel oluşturduğunu belirterek, “Türkiye'nin gelişmiş milletler seviyesine yükselmesi yönünde bu güne kadar da ciddi ilerlemeler sağlandı. Türkiye'nin en büyük zenginliği olan gençliğinin bu önemli amaca ulaşmak için en önemli temel değeri eğitimdir. Atalarımızın kan ile yoğurduğu bu aziz vatan toprakları üzerinde yaşayan insanları, ileri milletler seviyesine çıkartmak için var gücümüzle çalışmak ve bu hedef doğrultusunda eğitim alanında etkin çalışmalar yapmak, geleceğimiz için bizlerin bir borcudur" dedi.
     Konuşmanın ardından Milli Eğitim müdürlüğü tarafından Cumhuriyet konulu şiir, kompozisyon ve resim yarışması ile spor branşlarında başarı sağlayan öğrencilere hediyeler ve madalyaları törenle takdim edildi.
Çeşitli okullardan öğrencilerin oluşturduğu halk oyunları ekiplerinin gösterileri ile devam eden kutlama etkinlikleri tören geçişi ile son buldu.
(İHA)
      BAYRAM MESAJLARI:

      Ak Parti Düzce il başkanı Fevai Arslan yaptığı açıklamada: Büyük bir huzur ve güven ortamında Cumhuriyet Bayramımızı kutluyoruz, kutlamaları sürdürüyoruz. Cumhuriyetimizin 86. yılında tüm halkımızın bayramını kutluyorum” dedi.
     CHP Düzce il başkanı Zekeriya Tozan,   Cumhuriyet Bayramı mesajında: “ Dileriz gelecekte daha büyük coşkularla kutlarız" dedi. 
     "Son dönemde yaşanan gelişmeler nedeniyle bayramı buruk kutladık" diyen Tozan, demokratik açılım konusunda kaygılarını dile getirerek sözlerine şöyle devam etti:
 “ Cumhuriyetimizin kuruluşunun 86. yılını son günlerde yaşanan gelişmeler nedeniyle buruk bir şekilde kutluyoruz. Dilerim bundan sonra kutlayacağımız bayramları daha büyük coşku ve sevinçlerle karşılarız”  

      MHP Düzce il başkanı Abdullah Danışmaz, Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamada: ” Maalesef bu bayramı üzgün bir şekilde kutlamak zorunda kaldık.”dedi. 
Danışmaz, PKK lıların Habur girişi ve sonrası gösterilerini kastederek mesajını şöyle tamamladı: “ Cumhuriyet Bayramını daha bir coşku ve sevinçle kutlamayı çok isterdik. Ancak on gün önce yaşanan olaylar bizleri çok üzdü. Gönül isterdi ki on gün önce yaşananlar yaşanmasın. Bu olaylar başta şehit yakınları ve gaziler olmak üzere tüm Türk halkını çok üzmüştür. Bu nedenle buruk bir bayram geçiriyoruz.”

Yayınlanma Tarihi: 10/29/2009 1:15:10 PM -- Haber bugün: 1, toplamda: 2140 kez okundu..


Haber Kategori: [Genel] [Spor] [Merasimler] [Duyuru]